Platte daken

Wij renoveren uw platte dak!

Welke dakbedekking is het best?

Een plat dak kun je met verschillende materialen bedekken:

Bitumen dakbedekking, gemaakt van teer, wordt het meest gebruikt en gaat ongeveer 30 jaar mee. Je hebt APP gemodificeerde bitumen (dit is uv-bestendig en heeft geen afdekking nodig door bijvoorbeeld grind), SBS gemodificeerde bitumen. Vraag ons vrijblijvend advies!

Kunststof dakbedekking gaan net zo lang mee als een bitumen dakbedekking, ongeveer 30 jaar. Rubberen dakbedekking gaat rond de 40 jaar mee. Het meest gebruikt worden EPDM (rubber), PVC en ECB (kunststof). Wij adviseren u goed en transparant!

Het is mogelijk om lood, zink en koper als dakbedekking te gebruiken, maar deze metalen worden niet vaak toegepast. Hoogstens voor kleinere daken, zoals een dakkapel. Koper is bovendien duur en de montage is specialistisch werk.

Je kunt ook kiezen voor een groen dak, van bijvoorbeeld sedum (een soort vetplantjes). Een groen dak is prijzig en vraagt het nodige onderhoud, maar gaat lang mee: zo’n 50 jaar. Daarnaast is het een exclusief en mooi aangezicht van uw dak!

Platte daken expert in uw regio

Een plat dak is veel kwetsbaarder dan een pannendak en heeft meer onderhoud nodig. Welke soorten dakbedekking zijn er, hoe lang gaan deze mee en welk onderhoud is daarbij nodig? Wij adviseren u graag!

Kosten dakbedekking plat dak

Wat (vervanging van) dakbedekking van een plat dak kost, hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal en de oppervlakte. U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen om de kosten van uw platte dak te achterhalen!